En meer

meer isoleren az-isolatie

> Nu Landelijke subsidie
> Natuurvriendelijk isoleren

Er is nu landelijke subsidie beschikbaar voor het verduurzamen van uw woning!

Op dit moment is er de landelijke investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Met de ISDE kunnen woningeigenaren die 1 of meer energiebesparende maatregelen uit laten voeren subsidie aanvragen. Voor meer subsidie per maatregel kunt u 2 of meer isolatiemaatregelen combineren.

Onze adviseurs vertellen u graag over de mogelijke subsidie. Of vind alle informatie op rvo.nl.

Daarnaast hebben sommige provincies of gemeentes nog aanvullende subsidies. Onze adviseurs zijn uiteraard op de hoogte van de mogelijkheden bij u in de regio en maken u daar graag wegwijs in.

Aanvragen ingewikkeld?

Met het kiezen voor AZ-isolatie om de werkzaamheden uit te voeren, zorgen wij ervoor dat u, nadat alles is afgerond, van ons alle documenten ontvangt die nodig zijn voor de aanvraag. Daarnaast ontvangt u een handig stappenplan om eenvoudig door de aanvraag heen te komen.

Het is dan eenvoudig nog een kwestie van inloggen met uw DigiD het stappenplan volgen en de documenten uploaden.

Combineer voor meer subsidie!

Met de ISDE-subsidie kunnen woningeigenaren 2 of meer energiebesparende maatregelen combineren. Door het combineren van meer maatregelen krijgt u meer subsidie per maatregel. Hierdoor profiteert u extra. U kunt hiervoor ook isolatie combineren met Glasisolatie.

Zonnepanelen

We krijgen vaak de vraag of zonnepanelen ook meetellen in de ISDE-subsidie. Helaas zijn zonnepanelen niet opgenomen in de ISDE-subsidie. Wel zijn er andere voordelen met betrekking tot de aanschaf van zonnepanelen, informeer hiervoor bij uw zonnepanelen leverancier.

Natuurvriendelijk isoleren

Er zitten steeds meer voordelen aan het isoleren van uw woning. Naast dat het de eerste stap is in verduurzamen geeft het veel wooncomfort en scheelt het in de energiekosten. Echter verminderd er door het vele isoleren voor een aantal beschermde diersoorten de mogelijke huisvestiging. Denk hierbij aan bv. de gierzwaluw, huismus en vleermuizen, deze zijn nu juist door de wet beschermd. Nu wordt het er door de landelijke subsidie extra gestimuleerd om (na-) isolatie uit te voeren en dat is toch eigenlijk best tegenstrijdig.

Goed nieuws! U kunt namelijk bij AZ-isolatie natuurvriendelijk isoleren!

Als een van de eerste isolatiebedrijven in Nederland zijn wij getraind om op deze manier uw woning te isoleren. Daarbij geven we de dieren de gelegenheid om de spouwmuur te verlaten voordat er wordt geïsoleerd en krijgen ze vervangende verblijfplaatsen aangeboden. Zo bespaart u energie en beschermt u de natuur!

Waarom Natuurvriendelijk isoleren

Volgens de Wet natuurbescherming is het verstoren en doden van (beschermde) diersoorten en het wegnemen van hun verblijfplaatsen verboden. Onder daken en in spouwmuren van woningen leven allerlei kleine vogels en vleermuizen, vaak zonder dat u dat weet. Bij het isoleren van de spouwmuur verdwijnen hun verblijfplaatsen. Maar isolatie is hard nodig om energie te besparen. Daarom heeft de provincie Utrecht in nauwe afstemming met isolatiebrancheorganisatie VENIN, ecologen, belangengroepen, provincies, gemeenten en betrokken ministeries, de methodiek van het ‘Natuurvriendelijk isoleren onder een pre-SMP’ ontwikkeld.

Natuurvriendelijk isoleren combineert de zorg voor beschermde diersoorten en verduurzaming van woningen.

Wat is Natuurvriendelijk isoleren

Wij zijn gecertificeerd door Natuurvriendelijk isoleren, een initiatief van provincie Utrecht welke al is overgenomen door provincie Overijssel en er volgen steeds meer provincies.

Met het Natuurvriendelijk isoleren werken we eigenlijk in 4 stappen:

1. Uw adviseur adviseert
Naast de isolatie oplossingen adviseert de adviseur ook over de maatregelen van natuurvriendelijk isoleren en brengt precies in kaart hoe dat werkt en welke kosten daarmee gemoeid gaan. Er volgt dan ook een schriftelijk en gespecialiseerde offerte.

2. Natuurvrij maken
We geven vogels en vleermuizen vóór de isolatie de kans om uit uw woning te vertrekken. Daarvoor maken we de openingen onder de dakrand dicht en plaatsen flappen voor openingen (bijvoorbeeld voor de open stootvoegen) in de spouwmuur. De dieren kunnen dan nog wel naar buiten, maar niet meer terug naar binnen. Dit gebeurt enkele dagen voor het isoleren. Bij het natuurvrij maken, houden we rekening met het broedseizoen van de dieren, met de kraamperiode en winterrust van vleermuizen.

3. Isoleren
Minimaal 4 dagen na het natuurvrij maken van de woning komen we nogmaals bij u langs om uw woning te isoleren. Het isoleren gebeurt meestal in 1 dag.

4. Vervangende huisvestiging plaatsen
Wij zorgen voor vervangende huisvestiging volgens de opgestelde handleiding van Natuurvriendelijk isoleren.

Melding

Voor het isoleren van woningen met vogels of vleermuizen is ontheffing van de Wet natuurbescherming nodig. Bij gemeentes die een ontheffing hebben, is het voor u als woningeigenaar verplicht om uw woning op een natuurvriendelijke manier te isoleren. Deelnemende gemeenten hebben deze ontheffing gekregen voor inwoners met een koophuis (geen huurwoning of appartement). Wij melden uw woning aan, zodat u gebruik kunt maken van deze ontheffing. Als uw gemeente geen ontheffing heeft, is het natuurlijk alsnog mogelijk om uw woning op een natuurvriendelijke manier te isoleren. Vraag hiernaar bij uw adviseur.

Voor het natuurvrij maken moeten we rekening houden met broedseizoenen en overwinteringsperiode. Hierdoor mogen wij van april tot en met augustus geen woningen natuurvrij maken.

Wilt u ook natuurvriendelijk isoleren? Neem vrijblijvend contact met ons op.